Powertool: Deux

Bij een van mijn school projecten was het de opdracht om een powertool, zoals een boormachine of schuurmachine, te ontwerpen. In dit project was het echter niet alleen de bedoeling om een functioneel en esthetisch aantrekkelijk ontwerp te maken, maar ook om een bijpassend 1:1 schaalmodel te maken uit schuim.

Ik heb ervoor gekozen om me te concentreren op het ontwerpen van een schuurmachine en heb een zeer bijzonder ontwerp gemaakt. Een van de belangrijkste kenmerken van mijn ontwerp was dat het handvat kon worden uitgeklapt tot 2 individuele handvaten, waardoor het gemakkelijk met 2 handen kon worden gebruikt. Dit maakte het werken met de schuurmachine veel comfortabeler en gemakkelijker, vooral bij langdurig gebruik.

Bij het ontwerpen van de schuurmachine heb ik rekening gehouden met zowel de functionaliteit als de esthetiek van het apparaat. Het ontwerp heeft een moderne uitstraling, maar behoudt tegelijkertijd de robuuste en duurzame uitstraling die wordt verwacht van een powertool.

Het maken van het 1:1 schaalmodel uit schuim was een uitdagend maar lonend proces. Het gaf me de mogelijkheid om het ontwerp in detail te testen en te verfijnen, zodat het eindproduct precies voldeed aan de vereisten. Het resultaat was een zeer succesvol ontwerp dat ik zowel functioneel als esthetisch indrukwekkend vond.
Skip to content