Paint station

Een project waar ik als industrieel productontwerper aan heb gewerkt, was de opdracht om een paint station te ontwerpen voor FavelaPainting. De paint station moest worden ingebouwd in een GMC bus en zelf gebouwd worden door de opdrachtgever.

Het uiteindelijke ontwerp kon worden uitgetrokken vanuit de achterklep om te dienen als werkplek en opslagruimte voor alle verfspullen. Het was belangrijk om ervoor te zorgen dat het paint station gemakkelijk te gebruiken was en voldoende opbergruimte bood voor alle benodigde materialen. Ik heb veel tijd besteed aan het ontwerpen van op maat gemaakte opbergvakken en planken om de verfspullen veilig en georganiseerd op te bergen. Daarnaast heb ik gezorgd voor voldoende werkruimte en opslagruimte voor accessoires die nodig zijn bij het schilderen.

Dit project was niet alleen uitdagend, maar ook erg lonend. Ik ben trots op het eindresultaat en het feit dat ik heb bijgedragen aan de missie van FavelaPainting om kleur en positiviteit te brengen naar buurten in favela's wereldwijd. Dit project heeft me geleerd hoe belangrijk het is om te ontwerpen voor specifieke behoeften en om aandacht te besteden aan de functionaliteit van het product.
Skip to content