Graduation project, Tiny living

Voor mijn afstudeerproject heb ik samengewerkt met Entrance om een innovatieve methode te ontwikkelen voor het bouwen van Tiny Houses. Het doel was om een efficiënte en duurzame manier te vinden om huizen te bouwen die eenvoudig aan te passen en uit te breiden zijn.

Het eindconcept dat ik heb ontwikkeld maakt gebruik van CNC-gevreesde blokken die in de fabriek worden geproduceerd en voorzien zijn van isolatie. Deze blokken kunnen vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden geschoven om een Tiny House te vormen.

Een belangrijk kenmerk van dit concept is de uitwisselbaarheid van de verschillende muurdelen. Dit betekent dat bewoners gemakkelijk hun huis kunnen aanpassen of uitbreiden, zowel in het begin als op een later tijdstip.

Het project heeft me veel geleerd over het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor bouwproblemen en het werken met moderne technologieën zoals CNC-frezen. Het was een uitdagende maar zeer bevredigende ervaring om te werken aan een project dat kan bijdragen aan duurzamer en efficiënter wonen.

Skip to content