Widek handvat bel

Een ander interessant project waar ik aan heb gewerkt als industrieel productontwerper, was in opdracht van Widek. De opdracht was om een bel te integreren met het handvat van een fiets, waarbij de bel voldoende geluid moest produceren en het handvat comfortabel moest aanvoelen.

Het was belangrijk om te zorgen dat de bel goed zou werken en gemakkelijk te bedienen zou zijn terwijl de fietser onderweg was. Daarom heb ik veel aandacht besteed aan de plaatsing van de bel en de grootte en vorm van de bel zelf. Ik heb gekozen voor een bel die ook gemakkelijk te gebruiken is met één hand, zodat de fietser de controle kan behouden terwijl hij of zij fietst.

Bij het ontwerpen van het handvat heb ik rekening gehouden met zowel de functionaliteit als het comfort van de fietser. Ik heb gekozen voor een handvat van kurk die comfortabel aanvoelt in de hand en grip biedt, zelfs als de fietser handschoenen draagt.

Dit project heeft me geleerd hoe belangrijk het is om te ontwerpen voor de specifieke behoeften van de gebruiker en hoe een klein detail zoals een bel in het handvat van een fiets een groot verschil kan maken in de algehele gebruikerservaring. Ik ben erg blij met het eindresultaat en trots op het feit dat ik heb bijgedragen aan het creëren van een product dat de veiligheid en het comfort van fietsers verbetert.
Skip to content